Door de zorgpagina van de cliënt/patiënt te koppelen met een zorgorganisatie kan je gebruik maken van meer functionaliteiten in Caren. Zo is het mogelijk om te communiceren met de zorgorganisatie, om dossiergegevens te bekijken en om de afspraken van de zorgorganisatie van de cliënt/patiënt in de agenda te raadplegen. Het is hiervoor overigens wel nodig dat de zorgorganisatie ook heeft ingesteld dat deze gegevens gedeeld worden met Caren.

Er zijn verschillende manieren om de zorgpagina te koppelen met een zorgorganisatie. In dit artikel leggen we uit welke dat zijn en hoe je dat kunt doen.

Brief en koppelcode

Om er zeker van te zijn dat de juiste persoon gekoppeld wordt, werkt Caren met een koppelcode. Deze unieke code wordt door de zorgorganisatie via een brief verstuurd naar de cliënt. Aan de hand van deze code weet de Caren-applicatie uiteindelijk welke zorgpagina met welke zorgorganisatie moet corresponderen.

Belangrijk om te weten: de koppeling wordt tot stand gebracht tussen de zorgorganisatie en de zorgpagina, en dus niet met het Caren-gebruikersaccount. De koppeling moet dus namens of door de cliënt/patiënt tot stand gebracht worden. Je kunt geen zorgorganisatie aan je eigen account koppelen als je zelf geen cliënt/patiënt bent.

Koppeling tot stand brengen

Heb je een brief met koppelcode ontvangen? Dan kan je de koppeling tot stand brengen. Dit kan de cliënt/patiënt zelf doen als deze zelf een Caren-account heeft, of de beheerder van de cliënt/patiënt kan dit doen.

Koppelen met meerdere zorgorganisaties

Ontvangt de cliënt/patiënt zorg bij meerdere zorgorganisaties en ondersteunen de zorgorganisaties Caren? Dan is het mogelijk om met meerdere zorgorganisaties te koppelen. Volg hiervoor dezelfde stappen als die hierboven beschreven staan.

Bekijken welke gegevens met gekoppelde zorgorganisaties uitgewisseld worden

Je kunt in het hoofdmenu klikken op Zorgorganisaties. Als je dit doet verschijnt een overzicht waarin je kunt zien welke zorgorganisaties gekoppeld zijn. Je kunt hier zien welke informatie de zorgorganisatie deelt met de zorgpagina in Caren, en je kunt ook zien welke informatie de zorgorganisatie kan bekijken vanuit Caren.

Zorgorganisatie ontkoppelen

Wil je de koppeling met een zorgorganisatie ontkoppelen? Bijvoorbeeld omdat je verkeerd gekoppeld bent? Dat kan als volgt.

1. Ga in het hoofdmenu naar zorgorganisaties in het hoofdmenu.

2. Klik vervolgens op het icoon met de drie puntjes.
  3. Klik op de knop Koppeling verwijderen.

4. Lees de waarschuwing en maak je keuze. Let op: Als een zorgorganisatie is ontkoppeld, dan kan deze alleen weer opnieuw gekoppeld worden door de eerste stappen uit deze handleiding te volgen. De gegevens die in een eerder stadium zijn gedeeld zullen niet meer zichtbaar zijn.