Deze handleiding legt uit wat er allemaal mogelijk is als een cliënt (of familielid) zich aanmeldt op www.denieuwecaren.nl

Ga naar www.denieuwecaren.nl en klik op account aanmaken om te beginnen.

De beheerder of cliënt maakt een account aan voor zichzelf met zijn eigen naam en e-mailadres. Binnen dat account kun je een zorgpagina aanmaken, voor jezelf of voor iemand anders.

Heb je een brief met activatiecode ontvangen van je zorgaanbieder? Dan kan je deze gebruiken om de zorgpagina te koppelen

Vervolgens koppel je een zorgorganisatie. De koppeling is succesvol als je in het menu onder zorgorganisaties de volgende informatie ziet:

De beheerder kan andere familieleden en mantelzorgers uitnodigen om via hun eigen Caren account toegang te krijgen tot de zorgpagina die de beheerder heeft aangemaakt. Door andere mantelzorgers uit te nodigen, krijgen zijn via een eigen account toegang tot dezelfde zorgpagina.

De beheerder kan ook de rechten aanpassen van de verschillende mantelzorgers die toegang hebben tot de zorgpagina.

Binnen Caren kun je ook de agenda beheren van de persoon voor wie de zorgpagina is aangemaakt. Zowel de mantelzorger als de zorgorganisatie kunnen afspraken in de agenda zetten. Afspraken van de zorgorganisatie worden getoond in de kalender onder een andere kleur dan zelf aangemaakte afspraken.

Naast het beheer van de agenda, is het ook mogelijk om te communiceren met de leden van het zorgnetwerk. Dit kan via de berichten tab in het menu aan de linkerkant. Bezoek je www.denieuwecaren.nl via een mobiel apparaat? Dan bevindt het menu zich rechts bovenin.

Verder is het mogelijk om algemene en medische rapportages, metingen en het zorgplan te bekijken via het dossier in Caren.

Medische informatie is standaard alleen te bekijken na het invullen van een beveiligingscode. Standaard krijgt u bij het inloggen een beveiligingscode toegestuurd op u mailadres. U kunt er ook voor kiezen deze beveiligingscode te ontvangen als een SMS. Dat kunt u als volgt instellen.

Zijn er toch nog dingen onduidelijk na het lezen van deze beknopte handleiding? Via onze veelgestelde vragen kun je nog meer informatie vinden over hoe Caren precies werkt.