Met berichten is het mogelijk om een tekstbericht op te stellen en te versturen. Daarbij kun je kiezen naar wie het bericht gestuurd moet worden en wie het bericht mag lezen. Het bericht wordt als e-mail verstuurd naar de ontvangers en is ook terug te lezen in het berichtenoverzicht.
De berichtenfunctionaliteit is bij uitstek geschikt voor het delen van korte, vluchtige informatie en het hebben van interactie met andere personen in het netwerk. Wil je informatie delen die een tijdje hetzelfde blijft en makkelijk teruggevonden kan worden? Dan kan je beter de Notitie-functionaliteit gebruiken.Vraag en antwoord


Naar wie kan je een bericht sturen?

Je kunt berichten sturen binnen het netwerk van de cliënt/patiënt, naar:

  • Het zorgnetwerk van de cliënt/patiënt.
    Dit zijn alle mensen in het zorgnetwerk, behalve een eventueel gekoppelde zorgorganisatie. Welke personen dit precies zijn, is afhankelijk van wie er in het netwerk zitten.
    Zie voor algemene uitleg over het zorgnetwerk: Algemene uitleg over Caren.

  • De vertrouwensgroep van de cliënt/patiënt.
    Dit zijn alle mensen in het zorgnetwerk die toegang hebben tot het dossier van de cliënt/patiënt, behalve een eventueel gekoppelde zorgorganisatie.

    Zie voor uitleg voor het instellen van rechten: Beheerders van de zorgpagina en diens rechten instellen.


Wie kan een bericht lezen?

Iedereen aan wie het bericht is gestuurd, en wie rechten rechten heeft om berichten te kunnen lezen, kan de berichten lezen.


Kan je op berichten reageren?

Je kunt op berichten reageren door een nieuw bericht te typen. Het is niet mogelijk om een bestaand bericht te selecteren en specifiek op dat bericht te reageren.


Kan je een bijlage versturen?

Ja, het is mogelijk om een bijlage bij een bericht te plaatsen, bijvoorbeeld een PDF-bestand.


Kan je een bericht verwijderen?

Ja, het is mogelijk om een bericht te verwijderen. Als je een bericht hebt verwijderd, zie je nog wel een lege regel staan, zodat iedereen weet dat er ooit een bericht heeft gestaan. Zie ook: Een bericht verwijderen.


Wat is de volgorde van berichten?

Boven in beeld staan de oudste berichten, onder in beeld staan de nieuwste berichten. Als je de pagina opent, dan schuift de pagina automatisch naar beneden zodat je meteen de nieuwste berichten kunt zien.