Via het zorgnetwerk bepaal je welke mensen toegang hebben tot de zorgpagina van de cliënt/patiënt. Lees meer over het uitnodigen in de handleiding: Mensen uitnodigen in het zorgnetwerk.

Ook kan je instellen welke rechten de personen in het netwerk hebben en welke gegevens ze bijvoorbeeld kunnen inzien. In deze handleiding leggen we uit hoe je dit kunt instellen.

Overzicht van het zorgnetwerk

1. Ga in het hoofdmenu naar Zorgnetwerk.

2. Je ziet een overzicht met de personen in het zorgnetwerk.

Rechten aanpassen

1. Klik bij de persoon waar je iets wil aanpassen op het menu-icoon met de drie puntjes.
  2. Klik op Beheer rechten.

3. Op deze plek kan je instellen of deze persoon wel of geen beheerder is van de zorgpagina, en welke rechten deze persoon heeft.

Agenda:

• Heeft toegang tot de agenda: Op basis hiervan heeft deze persoon toegang tot de agenda van de cliënt/patiënt. Zie ook: Een afspraak in de agenda maken.
  • Kan de agenda beheren: Op basis hiervan heeft deze persoon het recht om de agenda van de cliënt/patiënt te beheren. Zie ook: Een afspraak in de agenda maken.
  • Kan afspraken van zorgaanbieder(s) inzien: Op basis hiervan kan deze persoon afspraken van zorgaanbieder(s) bekijken.

Dossier

• Heeft toegang tot het dossier: Op basis hiervan heeft deze persoon toegang tot het dossier van de cliënt/patiënt. Zie ook: Uitleg over het dossier in Caren.
  • Mag vragenlijsten invullen voor [naam patiënt/cliënt]: Op basis hiervan heeft deze persoon het recht om vragenlijsten in te vullen voor de cliënt/patiënt. Dit recht kan alleen worden aangezet als de persoon ook het recht Heeft toegang tot het dossier heeft. Zie ook: Vragenlijsten in Caren.
  • Kan zorgplannen goedkeuren: Op basis hiervan heeft deze persoon het recht om zorgplannen goed te keuren voor de cliënt/patiënt. Zie ook: Plan bekijken en goedkeuren.

Berichten

• Heeft toegang tot berichten en kan ze met iedereen delen in het zorgnetwerk: Op basis hiervan heeft deze persoon toegang tot alle berichten van de cliënt/patiënt. Daarnaast kan deze persoon de berichten delen met alle personen binnen het zorgnetwerk. Zie ook: Uitleg over berichten in Caren.
  • Berichten binnen vertrouwensgroep delen: Op basis hiervan kan deze persoon specifiek binnen de vertrouwensgroep berichten delen. Zie ook: Een bericht opstellen en versturen.
  • Berichten met elke zorgaanbieder delen: Op basis hiervan kan deze persoon berichten met de zorgaanbieder delen. Zie ook: Een bericht opstellen en versturen.

Personen uit het netwerk verwijderen

Je kunt ook personen uit het netwerk verwijderen. Als deze persoon is verwijderd, dan betekent dit dat deze persoon geen lid meer is van het netwerk en dus geen toegang meer heeft tot de zorgpagina van de cliënt/patiënt.

Je verwijdert een persoon door te klikken op hetzelfde menu-item als hierboven in de handleiding staat beschreven en vervolgens te klikken op de knop Verwijderen. Je krijgt nog een waarschuwing te zien. Lees deze goed en bevestig je keuze.

Wil je op een later moment toch nog de persoon weer uitnodigen voor het netwerk? Dan kan je de persoon gewoon opnieuw uitnodigen. Zie ook: Mensen uitnodigen in het zorgnetwerk.